Op stap met de camper.

Wij zijn Nies en Harrie en na jaren kamperen met tent en caravan, hebben we in 2006 onze 1e camper aangeschaft.
Bij de tekst ziet u foto's van onze uitstapjes en/of vacanties.

maandag 15 november 2010

15 augustus 2010

Zondag 15 augustus. We gaan straks op reis. De eerste overnachtingsplek is de plaats Stenay. We hopen dat daar plaats is anders zullen we een alternatief moeten zoeken. Stenay is een plaats in Noord-Frankrijk, in Lotharingen, departement Meuse, aan de Maas, aan de rand van de Ardennen. Wij hebben al eerder deze camperplaats bezocht. De cp ligt aan de maas en aan het haventje.

De plaats Stenay is ontstaan in de Romeinse tijd, rond 50 v.Chr. Het oude, vroeg-middeleeuwse stadscentrum is goed bewaard gebleven. De stad is echter vooral bekend door enkele theorieën rondom de heilige Dagobert II die in de stad begraven ligt. In deze theorieën wordt Stenay in verband gebracht met het mysterie van Rennes le Chateau.

In werkelijkheid is de naam Stenay waarschijnlijk afgeleid van Setinius, dat weer afkomstig is van de Romeinse stad Setia (het tegenwoordige Sezze), 80 km. ten zuidoosten van Rome. Feitelijk is het zelfs nagenoeg onmogelijk dat de stad is vernoemd naar Satan; dit is een Hebreeuws woord, dat met de bijbel door de christelijke wereld is verspreid. Het deel van het Romeinse Rijk waar Stenay ligt is pas in de 5e eeuw gekerstend; het is dus onlogisch dat een stad in 50 v.Chr. is vernoemd naar een woord in een taal die niemand kende.
Via Antwerpen, Brussel, Namen, Bouillon, Sedan , Mouzon naar Stenay. Vanaf Brussel regen en het is de hele dag niet droog geweest. Vandaag 329 km gereden