Op stap met de camper.

Wij zijn Nies en Harrie en na jaren kamperen met tent en caravan, hebben we in 2006 onze 1e camper aangeschaft.
Bij de tekst ziet u foto's van onze uitstapjes en/of vacanties.

donderdag 19 april 2012

Monsaraz 21/3 - 2012


Vanmorgen op tijd vertrokken uit Mina de Sao Domingos en de N265 genomen naar Serpa. Daar bij de Lidl boodschappen gedaan en verder gereden over de N255 naar Moura. Daar kwamen we in een hachelijke situatie terecht. Wij werden door wegwerkzaamheden langs een andere route geleid door het centrum. De weg die we moesten nemen was versperd door een vrachtauto die te breed was voor de straat enachteruit moest rijden. Wij moesten op aanwijzingen van de politie de weg naar links nemen en die was voor onze camper eigenlijk te smal en er stonden nogal wat auto's geparkeerd. We hadden regelmatig speling van enkele milimeters aan beide zijde en de spiegels moesten ingeklapt worden. Bovendien stonden er vier krijsende vrouwen in de straat die bang waren dat hun auto geraakt zou worden. Gelukkig kregen we hulp van een paar Portugezen die Harrie perfecte aanwijzingen gaven, zodat wij ongeschonden de straat konden verlaten en weer op de goede weg kwamen.
Achteraf besef je pas hoe hachelijk de situatie was, want er was werkelijk milimeters speling tussen de camper en de auto's c.q. huizen. Harrie reed al over de zeer smalle trotoir heen.
Daarna zijn we via de N386 en de N517, rustige wegen met weinig verkeer, gestopt op een van de parkings van Monsaraz. Monsaraz is een oud middeleeuws stadje met een oude stadsmuur, een kasteel met arena, wat kleine winkeltjes, restaurantjes en kleine huizen. Je hebt hier een magnifiek uitzicht over de wijde omgeving, waaronder veel meren en de rivier de Guardiana. Wij zitten hier vlakbij de grens met Spanje.